Китай е готов да изкупи 1/3 от българското производство на тютюн

Снимка: БТА

Китай е готов да изкупува една трета от годишното производство на тютюн в България, подпомагайки западащия сектор, обяви министър-председателят на страната Ли Къцян в София днес.

„Ние сме готови за внос на 10 милиона броя сушени тютюневи листа на пазара на Китай“, каза Ли на съвместна пресконференция с българския си колега Бойко Борисов след провелата се днес в София среща на високо равнище между 16 цетрално и източноевропейски държави и Китай.

Количеството се равнява на 10 000 тона тютюн от общо българско производство между 20 000 и 30 000 тона годишно, каза пред Клуб Z източник от Министерството на земеделието.

По споразумението с китайската страна работи Министерството на икономиката.

„Стремили сме се на българските производители на листа тютюн да има пазар“, каза Борисов, без да дава подробности за споразумението.

Не беше веднага ясно дали вече е подписана и търговска сделка за целта.

Представители на участващите в срещата държави и на Китай подписаха след нея 18 двустранни  търговски споразумения и меморандуми за сътрудничество. /Клуб Z/

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...09:26 - 08.07.2018
ГЕРБ съсипаха тютюнопроизводството и сега ще изнасят тютюн за Китай. Кой ще го работи този тютюн бе некадърни политици? Тези които го работиха вие ги принудихте да имигрират,защото тук никой не им дава работа,защото са различни от вас.
Помак21:02 - 07.07.2018
Хахаха няма ги тези будали да ръбат без пари всичко е по европата хахах надявай се жено на пиян к р
Код за сигурност, въведете кода sj2
loading...