Москов за оставката: Поискат ли ми я, давам я

Петър Москов, снимка: Булфото

Здравният министър Петър Москов обяви, че е готов да подаде оставка. "Ако ми бъде поискана оставката, ще я дам", каза той преди заседанието на здравната комисия в парламента, цитиран от Dnes.bg. 

Готовността му да си тръгне от властта дойде малко след като ГЕРБ гневно призоваха лидера си Бойко Борисов да освободи хората на ДСБ от висшите държавни постове. Депутатите на премиера настояха той да отиде при тях в парламента и да каже докога ще търпи Радан Кънев и хората му да се правят на опозиция.

Два часа по-късно лидерът на ДСБ отвърна, че щом в ГЕРБ са недоволни, да поискат вот на недоверие. 

Здравният министър Москов е най-високопоставеният десебар в кабинета, макар той да се дистанцира от опозиционния курс на съпартийците си. Днес Москов призна, че някои труднообясними позиции на Реформаторския блок или на ДСБ пречат на работата му като министър. 

"За мен е важно, когато ДСБ взима важни решения, те да не бъдат следствие на висок емоционален момент, а следствие на достатъчно дълъг размисъл", каза здравният министър, цитиран от "Дарик". Москов добави, че в ДСБ имало две мнения - едното било свързано с напускане на коалицията и остра опозиция, а другото - със запазване на партията и гарантиране на радикални реформи.

Въпреки дистанцирането си, министърът даде да се разбере, че се чувства част от тъмносините. "Аз съм основател на ДСБ и нямам причина някой да ми обяснява дали съм или не съм част от тази партия", коментира той.

 

КОМЕНТАРИ

Гост13:05 - 18.03.2016
Мисля, че си пътник.Същият сценарий беше и със министъра на образованието.И той така ако ми я потърсят ще си я дам оставката. И те така.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK