Москов: Спекулациите с джамията целят напрежение сред хората

снимка: Община Гоце Делчев

Въпреки многократното оповестяване на фактите, свързани с намерението на Районното мюфтийство за строителство на нов молитвен дом – джамия в гр. Гоце Делчев, продължават спекулациите по темата и съзнателната дезинформация в публичното пространство.

Община Гоце Делчев информира за пореден път, че няма издадено разрешение от кмета на общината за строителството на нова джамия и няма започнато такова строителство.

Община Гоце Делчев не е продавала общинска земя на лицето Хусейн Одех Абу – Калбайн. Съгласно действащия Подробен устройствен план на гр. Гоце Делчев, квартал 264 е отреден за изграждане на културно – търговски център. За да бъде построена на това място джамия, е необходимо да се приеме нов устройствен план, което може да стане само с решение на Общински съвет Гоце Делчев. До момента няма постъпило такова искане в Общинския съвет.

В идейния проект, внесен от Районното мюфтийство на 2 октомври 2012 г., никъде не фигурира застроена площ от 5000 кв.м. Твърденията за строителство на най-голямата джамия на Балканския полуостров са абсолютно неверни, неоснователни и манипулативни.

Застроената площ на цялата сграда според идейния проект е 880 кв.м., а разгънатата застроена площ /включваща всички етажи на сградата/ е 2800 кв.м.

След внасянето на идейния проект от Районното мюфтийство през месец октомври 2012-та година, и неговото връщане от главния архитект на общината заради множество пропуски в документацията, такъв проект не е внасян отново.

Съзнателно манипулираните данни за размера на евентуалната джамия, целят единствено насаждането на напрежение сред обществеността.

От Община Гоце Делчев напомнят, че цялата документация по темата е публична и всеки може да се запознае с нея.

 

КОМЕНТАРИ

ДПС21:16 - 06.03.2013
Кажете всичко за автора на проекта Анушка Костадинова.Тя и съпруга й са турчеля и предатели,алчни хиени.Да ги няма в областа.Москов и ти си за оставка.
реалист11:28 - 06.03.2013
Както Бойко Борисов е необходим на България така и Москов е нужен на Гоце Делчев .
Радулов07:25 - 06.03.2013
Москов,поне веднъж докажи че има нещо мъжко в теб,в теб
Веселин Стаменов07:22 - 06.03.2013
Москов да сидаде оставката веднага,че освен разобличаването му с джамията предстои и друга сензация от която се е облагодетелствал подобаващо.Това ще е нещото дето тотално ще отврати всички от Владимир Москов.От следващата седмица само на страниците на Топ Преса и вестник Градът ще разберете цялата истина.

FACEBOOK