Москов награди първенците от феста „Еньовден“ в Делчево

Групата от село Овчарци, Сапарева Баня, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

На специална церемония в заседателната зала на Община Гоце Делчев кметът Владимир Москов връчи наградите на класиралите се на първите места фолклорни групи, които участваха в конкурсната програма на летния фестивал „Еньовден“ в село Делчево.

За първа година фолклорният фест имаше конкурсен характер и в творческата надпревара се включиха 15 самодейни групи от цялата област.

Специално за церемонията по награждаването и да изкажат личните си благодарности към кмета Владимир Москов и към организаторите на фестивала, от село Овчарци, Сапарева баня, пристигнаха представители на Мъжка фолклорна група заедно с ръководителя им Костадин Кацаров.

Съставът бе удостоен със специалната награда, учредена от кмета на Гоце Делчев. Градоначалникът им връчи герба на града и почетна грамота.

Носителите на специалната награда на тазгодишното издание на “Еньовден 2012” в Делчево получиха покана да участват и в музикалната програма на традиционния събор по случай Илинденско-Преображенското въстание, който ще се проведе в местността „Попови ливади“ в края на юли.

Ръководителят на Мъжката фолклорна група на село Корница – Мустафа Гета, получи заслужена награда за присъденото първо място на групата му на феста в Делчево. Съставът на Гета е един от най-добрите в Гоцеделчевски регион, носител е на множество награди, отличия, медали и грамоти.

Изпълнителите от Корница грабнаха поредното си първо място и отличие в раздела за традиционен фолклор.

Мъжка фолклорна група от село Мусомища с ръководител Николай Донков получи също награда за завоюваното второ място. Грамотата кметът Владимир Москов връчи на председателката на читалището в Мусомища Анна Донкова.

Ръководителката на Женска певческа група от село Брезница Нафие Косин получи наградата на групата си за присъденото й трето място. Специална награда часовник и грамота градоначалникът връчи на най-малкия изпълнител на феста – 8-годишния талант Мустафа Черкез, който на церемонията със свое изпълнение поздрави наградените, организаторите и кмета Владимир Москов.

Присъдената от журито награда за артистичност и сценично поведение Москов връчи на ръководителя на Мъжка фолклорна група от с. Ляски, община Хаджидимово. Групата на Стефан Терзиев спечели бурните аплодисменти и емоции на публиката и журито, което единодушно присъди наградата за артистичност и сценино поведение.

С диплом и плакет в раздела за обработен фолклор кметът Владимир Москов награди и Фолклорна формация „Мегдана” от Благоевград с ръководител Мая Джибарова.

Тричленното професионално жури в състав: Георги Гаров - преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Петър Аврамов - ръководител на оркестъра на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци, и Тодор Цветков - хореограф на Неврокопския ансамбъл, излъчи първенците в тазгодишния фолклорен конкурс по време на традиционния празник Еньовден в Делчево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK