Рев на мотори и АТВ разтърсва Банско този уикенд

Снимка: Община Банско

Тази събота и неделя – 29. и 30. септември, Мото Дружина Банско, с любезната подкрепа на Община Банско, за трети път ще бъде домакин на най-силните състезатели в Българския екстремен ендуро шампионат.

Майсторите на екстремното каране с мотори и АТВ в страната ще премерят сили в два състезателни дни - навигация и на затвореното трасе – ендурокрос, който ще се проведе в бившите казармени помещения в Банско.

Миналата година участие взеха над 230 състезатели. Тази година отново ще има международно участие, като за кръга заявки са подали състезатели от Франция, Гърция и Румъния.

В събота е стартът на навигацията в отделните класове, като състезателите ще изминат трасе с дължина около 80 километра. Първият мотор от надпреварата ще потегли по трасето в 10:00 часа, а трасето се затваря в 17:00.

В неделя от 10:00 на затвореното трасе ще започнат и надпреварите в изключително атрактивния за зрителите ендурокрос - преминаване на естествени и изкуствени препятствия с мотори и АТВ.

Състезанието е 10-и кръг от Българския екстремен ендуро шампионат - BG X Enduro Championship, и се утвърди като най-популярното и професионално организирано състезание в дисциплината за България.

Организаторите са подготвили и специален щанд, на който всеки фен на екстремното ендуро ще може да си закупи брандирана тениска или шапка за спомен от състезанието.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK