Мощна експлозия в Бейрут, щети върху българското посолство

Снимки: БГНЕС

Най-малко 10 души са загинали и стотици са ранени

Два мощни взрива разтърсиха пристанището на ливанската столица Бейрут близо до ливанската военоморска база. Най-малко 10 души са загинали и стотици са ранени. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници в ливанските сили за сигурност и здравните служби.

Взривът е станал в район, недалеч от българското посолство в Бейрут. По информация на дипломатическата ни мисия, няма пострадали сред служителите в посолството. По сградата му има минимални щети – счупени прозорци.

Експлозията е разтърсила жилищните райони на ливанската столица и жилища и офиси са повредени, а цели фасади на сгради са рухнали. Има множество преобърнати и унищожени автомобили, а гъст черен дим покрива околността.

Материални щети са нанесени на сградата на руското посолство в Ливан. Това заяви пред ТАСС Вячеслав Максудов, съветник на дипломатическата мисия.

„Взривната вълна е изкъртила вратите и е изпочупила прозорците в предната част на сградата“, каза той. Според дипломата, в резултат на експлозията един руски служител е ранен и е получил медицинска помощ.

Според кмета на столицата, цитиран от телевизионния канал Скай Нюз, връзката с една от пожарните бригади е загубена, местоположението й не е известно.

Ракетен удар може да е причина за взрива на пристанището в Бейрут, съобщи Ал Хадат. Според него, целта на нападението, приписано на израелските военновъздушни сили, може да е бил склад за пиротехника на радикалното движение “Хизбула”.

От МнВР съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани при взрива днес.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK