Заловиха телефонна измамница от Дулово, излъгала санданчанка. Преметнаха и 65-годишна жена от Петрич

Снимка: Infomreja.bg, архив

След незабавно проведени издирвателни мероприятия служителите на Районното управление в Сандански задържаха 26-годишната М. А. от силистренския град Дулово.

За времето от 14:00 до 17:00 часа вчера тя въвела в заблуждение 77-годишна жена от Сандански, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници.

У задържаната е намерена сумата от около 5 840 лева, която е иззета. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

И 65-годишна жена от Петрич е станала жертва на ало измамниците. Предположенията са, че именно арестуваната М. А. от Дулово е преметнала и нея, като й е отнела 1000 лева.

Сигналът за престъплението е подаден в Районното управление в Петрич на 29. май, когато потърпевшата се оплакала в полицията, а самата измама станала предния ден.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Петрич. Активните полицейски мероприятия за установяване на телефонните измамници, които отново атакуват възрастни хора, продължават.

От ОД на МВР-Благоевград, призовават гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите, предупреждават за пореден път органите на реда.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK