Големият проект за ремонт на детската градина в Дебрен стартира

Снимка: Infomreja.bg, архив

До дни се очаква да стартира големият ремонт и реконструкцията на ДГ „Никола Вапцалон“ в гърменското село Дебрен.

Финансирането е осигурено от спечелен проект по под мярка 7:2 по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, съфинансиран от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

В рамките на проекта ще бъдат извършени строително –монтажни дейности, реконструкция, ремонт и изграждане на детски площадки, както и цялостно оборудване и обзавеждане на детската градина.

Стойността на проекта е 804 370.41 лв., а срокът за изпълнение е 36 месеца.

Очакванията са строителните дейности и реконструкциятя на детското заведение в Дебрен да приключат много преди обявения краен срок.

През летния сезон докато вървят ремонтните дейности селото няма да остане без детска градина.

Ще бъде сформирана сборна група за децата, които няма кой да ги гледа през лятото и посещението им в детското заведение няма да бъде нарушено, сподели кметът на общината Минка Капитанова.  

През месец ноември миналата година кметът Капитанова подписа договора за финансирането на спечеления от община Гърмен голям проект, който бе входиран през 2016 година ведно с още два проекта за близо 7 000 000 лв. за подобряване на училищната инфраструктура и реконструкция и рехабалитация на общински пътища и улици в различни населени места в общината.

Още при входирането Капитанова обясни, че детското заведение е за ремонт и цялостна реконструкция, тъй като то с всяка изминала година става все по тясно за да побира нуждаещите се деца от селото.

За ДГ „Никола Вапцаров“ в Дебрен се знае, че се посещава и от деца от съседните села, както и от деца на родители от Дебрен, които живеят и работят в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Факт неоспорим..13:38 - 29.06.2018
Тоя Орангутан/Мотант (МИНКА) е получила най-голямото наказание в живота. Тя е на ясно с това, и затова толкова злобее и алчнее ...
!!!11:10 - 29.06.2018
Минке, направи и един старчески дом, бая сте дъртите капули в Дебрен, на които няма да има кой да им сменя пампрерсите!!! Ако изобщо стигнеш да тая възраст, при толко много клетви!!!
Заитересован09:00 - 29.06.2018
Дано се сетят да направят едно ново крило на дгарадина ,а не да набутват децата ни при болните хора в здравната служба и в помощения в които никога няма слънце
Халил Кутрев08:53 - 29.06.2018
"Никола Вапцалон" - ????

FACEBOOK