Росица Димитрова се срещна с кметове и кметски наместници на част от селата в община Благоевград

Снимки: ВиК-Благоевград

Решават водни проблеми

Управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград - инж. Росица Димитрова се срещна с кметове и кметски наместници на част от селата в община Благоевград, за да коментират текущите проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията в отделните населени места. 

По време на посещението си в селата Мощанец, Покровник, Зелен дол и Селище инж. Димитрова обясни детайлно възможностите за постигане на по-качествена услуга за крайния потребител. От страна на Община Благоевград присъстваха инж. Румен Томов и инж. Евгени Терзиев.

Управителят на ВиК – Благоевград заяви пълна готовност да съдейства за решаване на проблемите. За да се случи това обаче е необходима абсолютна активност и сътрудничество от страна на Общинска администрация.

Сред най-сериозните проблеми са злоупотребите и използването на питейна вода за напояването на зеленчукови и тревни насаждения от страна на жителите, стана ясно по време на срещите. 

За да бъде ограничено използването на вода по причини, различни от питейно-битови нужди, особено в летния сезон, е необходимо да бъде издадена изрична заповед от кмета на общината, както и да бъде осъществяван последващ контрол. 

Инж. Димитрова пое ангажимент да бъде задействана процедура за изграждане на допълнителни подземни съоръжения (сондажи), там, където е необходимо, за да може да се ограничи недостигът на вода през сухите периоди в годината.

През последните 5 години дружеството е ремонтирало и реконструирало близо 90 км ВиК мрежа на обособената територия, която ВиК – Благоевград обслужва.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK