16 са новозаразените с коронавирус в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Положителни проби и в Дупница, и Сапарева баня

Новозаразени с COVID-19 в област Кюстендил за изминалото денонощие са 16 души. Има две положителни проби на мъж /55 г./ и на жена /58 г./ от град Дупница, които нямат роднинска връзка помежду си.

Двамата са настанени за лечение в Ковид отделението на болницата в град Дупница. Състоянието им към този час е стабилно.

Жена на 69-годишна възраст от град Сапарева баня също е с положителна проба за коронавирусна инфекция. Лицето е хоспитализирано в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – гр. Дупница. Нейното състояние също е стабилно.

С новите три случая, към този час настанените за лечение в Общинската болница в Дупница са вече шестима. Всички пациенти са в стабилно състояние.

Сред установените нови положителни проби има и на жители на община Бобошево. Те са на мъж /на 48 г./ и на жена /45 г./, които нямат роднинска връзка помежду си. Лицата са от селата Слатино и Бадино.      

Останалите положителни проби за коронавирусна инфекция са на лица от община Кюстендил. Сред тях има двама жители от града, двама от селата и седем от кв. „Изток“.

Към този час в Ковид отделението на болничното заведение в гр. Кюстендил са хоспитализирани 15 лица. Трима от тях, с придружаващи заболявания, са в много тежко състояние. През вчерашния ден са приети за лечение мъж и жена от града, които са семейство. Те са в средно тежко състояние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK