Община Дупница стана собственик на трета сграда

Снимка: Община Дупница

Поемат стопанисването на пететажен тютюнев склад, който се намира на улица „Яхиновско шосе“

Община Дупница стана собственик на трета сграда от „Дупница Табак“. Пететажният тютюнев склад се намира на ул. „Яхиновско шосе“ в „Северната индустриална зона“ на Дупница. Всеки етаж е със застроена площ от 2 375 кв. м. и разгъната застроена площ на сградата 11 875 кв. м. Община Дупница придоби сградата като компенсация за неплатени данъци и такси към администрацията в размер на над 1 млн. лв.

„Официално сградата ни е предадена от публичен изпълнител и Община Дупница влезе официално във владение. За разлика от другите две сгради, тази е в добро състояние и има 3-ма наематели.

Вече сме провели разговори с тях относно договорните отношения, които да продължат вече с Община Дупница като наемодател. Надяваме се, че в скоро време ще успеем да отдадем и други площи в сградата на фирми за различни дейности“, заяви зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова.

Бившите собственици на „Дупница Табак“ АД обаче възпрепятстват опитите на Община Дупница да използва вече получените сгради. Достъпът е ограничен като са поставени заграждения, които не позволяват свободния достъп до сградите. Поради тази причина, от Община Дупница изготвят сигнал до Районна прокуратура-Дупница, за предприемане на съответните действия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK