МОН успокоява родителите, уплашени, че ще им вземат децата

Снимка: Infomreja.bg

Институцията се задейства след случай в Сливен

Регионалните структури на Министерството на образованието и науката ще инициират допълнителни разговори с учители и родители във връзка с разпространението на дезинформация сред учениците и техните семейства, свързана с категорично неверни твърдения за принудително отнемане на деца, съобщиха от образователната институция.

МОН не може да допусне училищата да бъдат обект на такава атака, чиято цел е създаване на напрежение и внушаване на страхове.

В същото време можем да го считаме и за целенасочена атака към една от най-важните задачи пред образователната система и усилията на цялата общност – всяко дете да посещава училище, пишат в официалната си позиция МОН.

Призоваваме при съмнения и притеснения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите – училище, регионално управление на образованието, структури на МТСП и МВР, коментират от министерството.

МОН е сигнализирало компетентните органи за получените сигнали за организирани акции по отписване на ученици от училища.

По-рано днес родители в Карнобат и Сливен спешно изтеглиха децата си от няколко училища, съобщи bTV.

В СУ "Христо Ботев" в Карнобат родителите са взели децата си от училище и не ги допускат до класните стаи. Причината за саботажа на учебния процес е слух, че социалните служби са извели няколко деца.

Подобен проблем има и в Сливен, къдото са спрени занятията в три училища - VI ОУ "Братя Миладинови", VIII ОУ "Юрий Гагарин" и в училище "Паисий Хилендарски" в село Тополчане. Там преобладават учениците от ромски произход.

Слухът е създаден в социалните мрежи, където се разпространяват видеа на притеснени родители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK