АУБ с 4 от 5 първи места в рейтинга на МОН

Снимка: АУБ

Американският университет в България за поредна година е водещ университет у нас, според новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година. АУБ заема първо място в 4 от общо 5 направления, по които университетът е оценяван от рейтинговата система.

Университетът е официално най-доброто висше учебно заведение по бизнес администрация, икономика, политически науки, журналистика и масови комуникации,  а в категорията компютърни науки* АУБ заема второ място, сред общо оценени 51 университета.

АУБ е на първо място в класирането по показател „Реализация на пазара на труда и регионална значимост“ във всички 5 направления, оценени от системата, като безработицата сред завършилите „Икономика“, „Компютърни науки“, „Политически науки и международни отношения“ е 0 %. АУБ е абсолютен лидер и по престиж.

Президентът на АУБ д-р Стивън Съливан сподели по повод резултатите:

Искам да изразя огромни благодарности към нашите преподаватели и служители, които с ежедневната си работа и усилия осигуряват образование на световно ниво и дават възможност на нашите студенти да станат смислени и успешни граждани. Рейтинговите системи са изключително важни, защото дават информация на студентите и кандидат-студентите, както и стимулират университетите в това да бъдат все по-добри и да търсят все по-високи резултати. Те предоставят важна информация на държавните институции за цялостното състояние на образователната система, като помагат за очертаване на цели и приоритети. Въвеждането на такава система в България бе изключително важна стъпка, която е в крак със световните тенденции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK