МОН награди учител от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Кюстендил

Иво Пенев /третият от ляво надясно/ попадна сред осемте наградени педагогически специалисти, снимка: МОН

Осем педагогически специалисти от цялата страна получиха днес наградата „Константин Величков” на Министерството на образованието и науката.

Призът се присъжда за успехи в работата с ученици с изявени дарби, за постижения за преодоляване на проблемно поведение и за принос в развитието на способностите в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

За работа с ученици с изявени дарби тази година бяха наградени Иво Славчев Пенев, старши учител по география и икономика в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кюстендил, Мариета Цвяткова Жекова, старши учител по музика в СУ „Васил Левски“ в Троян, и Веска Иванова Кръстева, старши учител по български език и литература в СУ „Димчо Дебелянов” в Белене.

„Тази награда е голяма чест за мен, за моите успехи и тези на моите ученици и техните родители. Гордея се, че съм част от колектива на ОУ "Св. св. Кирил и Методий", които повярваха в мен“, заяви преди броени минути първо пред ИНФОМРЕЖА награденият учител.

Иво Пенев е от 20 години преподавател. Негови ученици са печелели редица награди от Национални олимпиади. През 2016 т. той е награден и от Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил, сега РУО, с грамота за „Високоефективна професионална дейност“.

Отличените учители получиха грамоти и книги от заместник-министър Таня Михайлова. По думите й образованието е възможност за промяна и гради мостове между миналото и бъдещето.

„Учителите са тези, които повеждат учениците по този път, и които им показват, че всеки ден може да предостави възможност да бъдеш будител. Министерството е мястото, където оценяваме и създаваме условия съвременните будители да се чувстват убедени във важността на труда си“, подчерта тя.

 

Кюстендилският учител беше награден лично от заместник-министър Таня Михайлова, снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK