Момичета и момчета от Кочериново със сребро в косите, но с младежки дух се срещнаха след 52 години

Снимки: Личен архив

След цели 52 години страхотният набор 1950 г. от вече пораснали момичета и момчета със сребро в косите, но с невероятен младежки дух и положителен заряд, се срещнаха в класната си стая в ОУ „Христо Ботев“ в родния им град Кочариново.

Срещата  бе безкрайно вълнуваща и изобилстваше от много сълзи на радост, мили и прекрасни спомени, топли и човешки разговори за семейства, за деца и внуци, а някои дори се похвалиха и с правнуци.

Черешката на тортата бяха незабравимите и много вълнуващи моменти на връщането в класната им стая след половинвековната им раздяла с нея.

Събралите се след цели 52 години 20 души от бойния набор 1950 г., който от детската градина до завършването си на 8-и клас са били неразделни, с вълнение разгледаха преобразеното им през годините училище, а в класната стая бяха посрещнати с мед и приготвената специално за срещата невероятна питка от сръчната и сърцата Лина Благоева, която пристигна от столицата.

Уникалното на кочериновския випуск 1950 е това, че повечето от тях не са напуснали родния си град, останали са в него, свили са своите гнезда и са отгледали децата си именно в него.

Така паметният ден на срещата продължи в местен ресторант. Там порасналите момичета и момчета със сребро в косите и с младежки дух в сърцата много пяха, танцуваха и се веселиха, за което се погрижи и наетият специално за случая диджей Давид, който буквално се раздаде за веселяците от Кочериново.

„След цели 52 години се срещнахме, познахме се и имаше сълзи от радост. Беше много вълнуващо! Благодарим от сърце на тримата организстори Христина Панчева, Димитър Бозовайски и Вили Бараковска за инициативата и положените усилия от тяхна страна да ни съберат и да прекараме след толкова години един прекрасен и паметен за всички нас ден. Обещахме си догодина и в следващите години този ден да остане наш и на него да продължим да се събираме", сподели чаровната Лили Благоева, която пожела на своите съученици много здраве и късмет и още дълги години все така да се срещат и да празнуват заедно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK