Момчета на 18 и 19 години убиха обявен за издирване мъж

Снимка: Infomreja.bg

Разследването е осъществено под ръководството на Окръжната прокуратура

Оперативните действия по случая започнали на 22 септември, когато около 9 часа на тел. 112 в ОДМВР-Добрич, е постъпил сигнал за открито безжизнено тяло на мъж до зеленчукова градина в землището на с. Котленци.

При извършения първоначален оглед били установени множество прободни рани по тялото на жертвата. Незабавно работа по случая започнали служители от Второ РУ, Първо РУ, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и сектор „Научно-техническа лаборатория“ при ОДМВР-Добрич.

В хода на оперативно-издирвателните действия била установена самоличността на починалия - 41- годишен мъж, обявен за общодържавно издирване по молба на неговите близки, след като не се прибрал в дома си на 12 септември.

В рамките на разследването бил сформиран екип под ръководството на директора на областната дирекция с участието на служители от ГДНП, отдел „Криминална полиция“ в областната дирекция и колегите им от ОДМВР - Варна. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл.115 от НК.

В резултат на предприетите действия, като съпричастни към извършеното престъпление, са установени двама младежи - на 18 и 19 години. Последвало задържането на 18-годишния, тази сутрин, на летището във Варна при пристигането му от Великобритания, е задържан и съучастникът му.

С прокурорско постановление задържането на двамата е удължено до 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагането на мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемите. Действията по разследването на случая продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK