В Радомир чакат ОбС – Перник, да даде зелена светлина за проблема с водата

Снимка: Община Радомир

Искат да се възстанови резервното водоподаване от помпена станция “Крапец”

Общинските съветници от всички политически партии и коалиции в Радомир очакват  Общински съвет – Перник, да излезе с положително решение и даде зелена светлина за възстановяването на резервното водоподаване от помпена станция "Крапец", с оглед предаварийната ситуация с водата в общината.

 “Проблемът е чисто човешки, а не партиен. Очаквам Общински съвет – Перник, да излезе с положително решение и да прояви съпричастност към нашия проблем. Още повече, че от областния център получиха подобна помощ от Столичния общински съвет, а язовир “Студена” в момента е близо до пълния си капацитет”, заяви по време на заседанието днес Светослав Кирилов, председател на местния парламент.

 “Нямам съмнение, че общинският съвет в Перник ще излезе с положително решение за възстановяването на помпена станция “Крапец” като резервен водоизточник”, подкрепи го и Красимир Борисов, общински съветник от “БСП за България”. Той определи действията на кмета на Радомир Пламен Алексиев по проблема с водата като правилни, като му пожела да се пребори за възстановяване на нормалното водоподаване в общината.

Вчера общинският съвет в Радомир единодушно даде съгласието си община Радомир да предприеме необходимите административни и правни действия за възстановяване статута на помпена станция “Крапец” като резервен водоизточник. Съветниците възложиха и на кмета на община Радомир да представи настоящото решение на МРРБ, МОСВ, Кмета на Перник, Общински съвет – Перник и “ВиК” – Перник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK