Без визи до Канада от утре

Снимка: news.bg

Днес е последният ден, в който гражданите на България ще имат нужда от визи, за да пътуват до Канада. От петък, 1 декември 2017 година, българите, които желаят да посетят Канада, няма да имат нужда от визи.

Припомняме, че безвизовото пътуване до Канада обаче не позволява работа там. Българите могат да посетят страната за кратки пътувания до 6 месеца с цел бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки, познати и роднини.
 
Пътуващите със самолет трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство. Нужно е предварително одобрение, което става чрез Електронната система за издаване на предварително разрешение за пътуване. Когато се пътува по суша или по море, няма нужда от тази регистрация. Гражданите, които вече имат виза за Канада, могат да продължат да пътуват с нея. За тези българи не е нужно кандидатстване за одобрение.
 

Молба за регистрация българските граждани могат да подават само на официалната електронна страница на правителството на Канада. Процесът се осъществява изцяло онлайн и отнема само няколко минути. За подаването на искане за предварително одобрение са необходими валиден паспорт, кредитна или дебитна карта, с която се заплаща таксата и валиден имейл адрес.

Българските граждани, които искат да работят легално на територията на Канада могат да получат подробна информация за необходимите документи на този адрес.

Разрешения за работа се издават от Министерството на гражданството и имиграцията на Канада, като за целта се кандидатства в изнесения визов център на Канада в София или онлайн.

На незаконно работещите лица се налага глоба, а при повторно нарушение те ще се депортират от страната.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK