Модерна спортна площадка за волейбол, баскетбол, мини футбол и стрийтбол откриха в Елешница

Снимки: Община Разлог

В разложкото село Елешница деца и възрастни играят и спортуват на нова многофункционална спортна площадка за волейбол, баскетбол, мини футбол и стрийтбол. Спортният терен, който бе открит от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, се намира в двора на Основно училище „Братя Миладинови”, с. Елешница.

Новата и модерна придобивка в селото бързо зарадва местното население, а хотелиерите и собствениците на къщи за гости се похвалиха, че изградената многофункционална спортна площадка ще се отрази добре и на бизнеса.

Многофункционалната спортна площадка е изградена при спазване на всички съвременни изисквания. Тя е с дължина 34 м и ширина 18 м, настилката е изкуствена трева с височина 20 мм. Игралното поле е оборудвано с врати за минифурбол, мрежа за волейбол, 2 коша за баскетбол.

Изградена е ажурна ограда от метална телена мрежа с PVC покритие и височина от 6 м по периферията на игралното поле с цел контрол на достъпа и предпазване от излизане на игралните топки, монтирани са 2 осветителни стълба с прожектори с височина 9 м.

До площадката е разчертано игрище за баскетбол на един кош (стрийтбол).

През 2014 година Община Разлог откри многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в село Баня. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK