Зелените сертификати падат, когато има висок брой ваксинирани

Снимка: Нова тв

Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров

Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона или когато постигнем висок брой на ваксинирани лица. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров пред журналисти. 

„Мерките не принуждават хората да се ваксинират. Те са с цел намаляване риска от разпространение на вируса", каза още той. 

Той подчерта, че новите мерки, които влизат в сила, засягат само дейностите, които изрично са посочени в заповедта. Всичко, което не е посочено в заповедта, е изключено.

„Мерките дори са облекчаващи. Досега режимът на спортни събития на открито бяха без публики. Сега ще са пред публика при зелен сертификат. Същото е и за нощните заведения", допълни той. 

По думите му ситуацията е изключително сложна, а болниците са под натиск.  

„Нашият ангажимент е да осигурим присъствено обучение, но без да рискуваме живота на учителите и учениците. В момента актуализираме насоките съгласно заповедта от вчера”, заяви министърът на образованието Николай Денков. Спирането на присъственото обучение ще бъде решавано на общинско ниво.

„Очакваме официалната информация за заболеваемостта в София”, каза Денков. Според тази информация ще се решава как да се действа - дали онлайн обучението да бъде въведено от утре, или от понеделник./ Нова телевизия

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK