Модерна кухня отвори врати в ОДЗ „Д-р Елиза Астинова” в Разлог

снимки: Община Разлог

Модерна функционална кухня, отговаряща на изискванията на Областната дирекция по безопасност на храните, отвори врати в ОДЗ „Д-р Елиза Астинова” - гр. Разлог.

„Целта е подобряване на храненето на децата и спазване на наредбите и изискванията за безопасно хранене. Кухнята в ОДЗ „Д-р Елиза Астинова” е със статут на кухня майка, което наложи извършването на ремонтните дейности и закупуването на ново оборудване. Сега отговаряме на всички изисквания за хигиенни норми и пълноценно и здравословно хранене на децата от детските ясли и градини”, коментира инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог.

Вложени са над 70 000 лева от общинския бюджет в ремонта и обзавеждането на кухнята майка. Дневно се приготвя храна с продукти по стандарт "Стара планина" за 455 деца от Разлог.

След извършения ремонт в кухнята са обособени следните помещения: склад зеленчуци, плодове и консерви, склад месо, мляко и птици, склад сухи продукти и бакалски стоки, склад за дезинфиканти и почистващи препарати, помещение обработка зеленчуци и плодове, помещение обработка яйца, помещение обработка месо, помещение обработка птици, топла кухня, миячно посуда, помещение за раздаване на храната (разливно), умивалня разносни съдове, помещение за събиране на боклука. Закупено е и ново оборудване за всяко помещение.

В сградата са обособени четири входа, съгласно изискванията - вход на персонала и вход за изнасяне на баките, входа за изнасяне на отпадъците и още един за получаване на стоки от доставчиците.

Всички помещения имат вентилация като в топлата кухня има абсорбираща система.

През 2011г. сградата на ОДЗ „Д-р Елиза Астинова” град Разлог е цялостно санирана, мониратна е PVC и алуминиева дограма.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK