Мода в храните през 2020 година

Снимка: Infomreja.bg, архив

Кулинарията и храненето са като дрехите и колите

Кулинарията и храненето са като дрехите и колите. Непрекъснато излизат нови и нови неща като вкусове, аромати, храни. Нека погледнем отвъд вечерта, отвъд месеца, отвъд годината?

Какви ще са тенденциите в света на ресторантите през 2020 година спорен компанията за поръчки на храна foodpanda.
 

  • Веганство - все повече веганството взима превес над вегетаринството. Докато преди години беше обратно. Новото движение, базирано на живот без животински продукти въвлича огромно количество съмишленици и ще се разраства със същата скорост и през 2020 г.
  • Улична храна- Уличната храна се консумира от 2,5 милиарда души всеки ден по света. Разнообразието се увеличава и това кара хората да прибягват към този тип, удобно и лесна кухня. Докато преди пицата беше най-обичаната улична храна, днес от ъгъла ни привличат гироси, бургери, китайско, индийско, фингър фуудс и общо взето всичко това, което може да получим и в ресторант.
  • Скара: Дали ще бъде печено на огън или тепаняки, месото на огън ще остане едно от най-обичаните неща през 2020 година. Определено тези натурални методи ще бъдат предпочитани пред храните приготвени на тиган или във фурна.
  • „Хелти“ хранене: фитнес манията и храненето здравословно ще отбелязва ръст. Например консумацията на киноа, семена, корени и кълнове. За сметка на това ще спада консумацията на млечни продукти.
  • Високомазнинно хранене- през 2019 година отчетохме ръст на новото модерно хранене, а именно нисковъглехидратната- високомазнинна диета. Тя включва консумацията на повече мазни храни от животински произход.  Спорът през 2020 ще бъде дали пък този начин на хранене няма да надмине веганството като популярност.
  • Пицата- този тестен феномен държи първото място като най-обичана и поръчвана храна през последните няколко години. Очаква се тази тенденция да се запази и през 2020 година. Нейно величество пицата остава любима храна и за малки, и за големи по всяко време на деня.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK