Нов социален проект в Гоце Делчев в помощ на възрастните хора

Снимка: Infomreja.bg

Приемат се документи за включване в проекта

През тази седмица в община Гоце Делчев започна предоставянето на социални услуги по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Гоце Делчев". Финансирането е на стойност 170 255 лв., осигурено по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

Проектът е насочен към хората с увреждания и възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване. За период от 12 месеца включените в проекта ще получават в домашна среда здравно-социални услуги, съобразени с индивидуалните им потребности.

За целта по проекта се назначават медицински сестри, домашни санитари, психолог и рехабилитатор. 

Ще бъде закупено медицинско оборудване, подходящо за мобилна употреба - апарати за измерване на витални показатели, електрокардиограф, специализирано оборудване за рехабилитационни процедури в домашни условия - тренажор за пасивна и активна рехабилитация на долни и горни крайници.

Ще бъде осигурен и нов лек автомобил за персонала, осигуряващ патронажните грижи. Документи за включване в проекта се подават в Информационния център на  Общинска администрация – Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Балони прости22:41 - 05.09.2019
Домашен социален патронаж има от памтивека обаче бил нов проект.................
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK