Пак фалстарт на делото "КТБ", глобиха подсъдим с 1000 лв.

Снимка: Investor
Болен подсъдим отложи отново началото на делото за източването на над 2,5 млрд. лева от фалиралата КТБ.
 
За втори път бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов не се яви в Специализирания съд, а адвокатът му поиска възможност да представи болничен лист. Съдиите обаче назначи експертиза, която да установи колко тежко е бъбречното му заболяване и му наложи глоба от 1000 лева, защото не е представил съответния документ по-рано, съобщи БТА. 

Беше потвърдено, че самият Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, които му бяха изпратени чрез властите. Защитата на Василев обаче е на мнение, че банкерът е нередовно призован, но не изтъкна доводи. 

"Подписал се е на документите и е заявил на сръбските власти, че не може да се яви на делото, защото срещу него тече друго дело в Сърбия за екстрадицията му", каза съдия Виржиния Петрова.

"Прокуратурата има интерес делото да тръгне, да се видят доказателствата по него и да излезе истината за КТБ", заяви пък председателят на Спецпрокуратурата Иван Гешев. 

Това е поредното отлагане на старта на процеса. Трети опит съдът да започне делото ще има на 27 февруари. Подсъдимите са общо 18./ dnes.dir.bg
 
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK