Осъдиха измамник, набирал хора за работа в Англия

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е осъждан и преди

Една година „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на К.Д. от с. Рупите, община Петрич, обвинен от Районната прокуратура в Гоце Делчев за извършено от него престъпление по чл. 211 от НК.

В периода от 21.01.2016 г. до 28.01.2016 г., с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у две лица, с което им причинил вреда в размер на 670 лева.

Подсъдимият Д. публикувал обява за работа в интернет сайт www.novoto.co.uk. Представяйки се за посредник между ферма за плодове и зеленчуци „А.J.&C.I –Snell” Кралство Великобритания и Агенция за търсене на работа, той поддържал комуникация от имейл, регистриран в abv.bg, и кореспонденция в приложението „Вайбър“ от телефонен номер с кода на Обединеното Кралство.

Под предлог, че търси група от 25 човека за работа, която следвало да започнат от 03.02.2016 г. в пакетажен цех за плодове и зеленчуци във Великобритания, измамникът успял да убеди съпружеска двойка, че ще бъдат наети. За да им „подготви“ необходимите документи за работа (трудови договори) те трябвало да преведат сумата от 320 лева на човек, или общо 640 лева, представляваща такса за посредническа услуга. Паричният превод бил извършен на 27.01.2016 г. по предоставената от К.Д. сметка в банка „Barclays“.

В действителност обаче подсъдимият нямал право да осъществява посреднически услуги по заетостта. Той нито бил регистриран в Агенцията по заетостта, като посредник на работодател, нито имал удостоверение за извършване на посредническа дейност по информиране и наемане на работа в Република България или в чужбина.

К.Д. се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и е сключил споразумение с прокуратурата, което съдът е одобрил. Той вече има предходни осъждания.

 

КОМЕНТАРИ

Полицейска мафия18:18 - 20.08.2019
Да осъдят Иван Койков като взимаше по 100 и 120 лева на човек за борста.Прокуратурата защо спи заедно с МВР то.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK