"Поклон, Апостоле" казаха симитличани

Снимка: Община Симитли

Местните в Симитли - деца, младежи, творци, политици, кметът преклониха глава пред подвига на Левски, положиха венци и цветя на признателност пред безсмъртното дело на Апостола на свободата. 

Мажоретният състав на Симитли поведе шествието през площада.

В ритъма на барабан, площада прекосиха много граждани. Признателни симитличани се събраха в мемориалния парк край бюст-паметника на Левски, където деца изнесоха рецитал на творби за Апостола.

Разтърсващо изпълнение на „Обесването на Васил Левски“ пред стеклото се множество направи петокласникът Мартин Николов. Учениците от вокална група „Пламъче“ изпълниха „Песен за Апостола“.

Кметът на общината Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Владимир Христов положиха венци на признателност на паметника на Левски, с цветя го отрупаха деца от детска градина „Радост“, ученици и много граждани.

Особена почит отдават жителите на Симитли и общината към Левски, Дякона, Апостола на свободата. Местните са с гордостта и отговорността, че по родна за тях симитлийска земя е пребивавал Васил Иванов Кунчев. Затова че Левски е бил тук свидетелстват исторически източници. Според които Васил Левски е пребивавал в Тросковския манастир, манастирът, закътан в подножието на величествените Коматински скали, край село Брестово, манастирът, емблема на община Симитли, по който макет е граден и Рилският манастир.

"Никому не се надявайте. Ако ние не сме способни да се освободим сами то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство" - гласи посланието на Апостола.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK