Много силна България шокира Италия на „Васил Левски“

снимка: Reuters

Срещата започна много силно за нашите момчета и те още през първите няколко минути демонстрираха, че изобщо няма да се съобразяват с противника и ще търсят попадение.

Още в 3-ата минута Станислав Манолев се озова в наказателното поле, но бе добре блокиран и нямаше какво да направи, за да застраши противниковата врата.

Само пет минути по-късно Ивелин Попов бе изведен на добра позиция, но ударът му бе блокиран. Натискът на нашите продължи и след няколко минути Станислав Манолев пробва удар от 25 метра, който обаче срещна тялото на Анжело Огбоня.

В 10-ата минута Попов центрира остро в наказателното поле на гостите, но нямаше кой да засече топката във вратата на Буфон.

Нашите демонстрираха страхотна игра през първите минути и в 17-ата минута Влади Гаджев отправи първия точен шут от началото на мача, който бе в наша полза.

В 24-ата минута пък нашите стигнаха до най-чистото си положение, след като Иванов стреля с глава, но топката премина край страничната греда.

В 30-ата минута нашите стигнаха до попадение, след като Станислав Манолев със страхотен удар от около 30 метра матира Джиджи Буфон.

Последваха отново добри минути за нашите, но гостите успяха да вкарат гол от нищото в 36-ата минута, след като Освалдо бе намерен непокрит на 7-8 метра от нашата врата и без проблеми реализира от близка
дистанция.

Нашите се вдигнаха на щурм, но в 39-ата минута отново Освалдо бе точен, за да обърне мача. Този път и гърба на Иван Иванов му помогна, за да влезе топката във вратата на Михайлов. При неговото съприкосновение с топката кълбото се отби в гърба на бранителя и влезе във вратата ни.

През следващите минути за нашите пропуски направи Ивелин Попов, който бе близо до това да вкара, при това на два пъти.

Ники Михайлов пък спаси силен удар на гостите, дело на Освалдо, който като нищо можеше да се превъре в гол.

Второто полувреме започна изключително динамично и в първата минута от него гостите имаха шанс да вкарат и трети гол, но само вещата изява на Михайлов им попречи да вкарат.

В 52-ата минута пък Ивелин Попов и Манолев направиха страхотна двойна комбинция, която завърши с нарушение в атака на нападателя.

Нашите продължиха да играят добре и само минути по-късно Манолев пропусна страхотен шанс да вкара, след като почти засече добро центриране от Миланов, но в последния момент топката му бе избита.

Българските национали не се предадоха и стигнаха и до нови възможности. Ивелин Попов стреля мощно в 56-ата минута.

В следващите минути нашите демонстрираха страхотна игра и в 66-ата минута логичното се случи и изравнихме резултата. Илиян Мицански намери с прекрасно подаване сам в наказателното поле Георги Миланов, който изравни резултата с топовен удар от 10-ина метра.

Преди това влезлият като резерва нападател на Кайзерслаутерн бе намесен в две опасни атаки на нашите.

В минутите след 70-ата Мицански игра на два пъти с глава след центрирания от корнер, но и в двата случая топката мина над вратата. При втория случай той трябваше да вкара, тъй като бе оставен непокрит и от 3-4 метра не успя да отбележи.

В 75-ата минута пък Буфон спаси Италия от чист гол, след като отрази страхотен удар на Манолев. Секунди преди това положение Дестро бе изпуснат от Иван Иванов и можеше да вкара, но Михайлов се намеси.

В следващите минути нашите тотално премазаха италианците, но нямаха късмет да стигнат до трето попадение. В последния четвърт час иначе Любо Пенев пусна в игра Георги Сърмов и Александър Тонев, а италианците завършиха мача с човек по-малко, след като 15-ина минути преди края Де Роси се контузи и бе прибран от медицинския екип.

В 87-ата минута Манолев можеше да обърне мача в полза на България, но при добавката му топката не бе насочена точно и в крайна сметка кълбото излезе в аут. Минута по-късно Михайлов спаси по страхотен начин удар на противник. До края не се стигна до повече попадения и резултатът се запази. /gol.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK