Много са ранените при голямата катастрофа в Айтос, някои тежко

Снимка: Infomreja.bg

Още двама души са с опасност за живота

Всички пострадали при тежката катастрофа, която стана на 11-и септември в Айтос, са настанени за лечение в УМБАЛ – Бургас. Някои от тях са с опасност за живота.

Припомняме, че катастрофата е станала около 12.30 часа на айтоската улица „Хаджи Димитър” / в участъка от района на автогарата до кръговото кръстовище/. Тя е причинена от товарен автомобил „ДАФ” с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 50-годишен несебърлия, пътуващ от Провадия.

Поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност / повреда в спирачната уредба/, той блъска последователно 32-годишна пешеходка от Айтос, пресичаща по пешеходна пътека в района на автогарата, а  след това - 13 моторни превозни средства, спрели за изчакване на червен светофар. Спира в ограда и магазин, разположени на ул. „Хаджи Димитър” № 4.

Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като първата проба е била отрицателна, но дрегерът за наркотици е отчел употреба на метамфетамин.

От инцидента са засегнати : лек автомобил „Опел Вектра” с бургаска регистрация, управляван от 78-годишен мъж от руенското село Планиница, лек автомобил „Ауди А 4” с английска регистрация, управляван от 28-годишна айтозлийка, лек автомобил „Пежо 206” с бургаска регистрация, управляван от 40- годишна жена от руенското село Ясеново, лек автомобил „Тойота Рав 4” с търговишка регистрация, управляван от 30-годишен мъж от Търговище, товарен автомобил „Ситроен Берлинго” с бургаска регистрация, управляван от 50-годишен айтозлия, лек автомобил „Дачия Лоджи” с бургаска регистрация, управляван от 28-годишен бургазлия, товарен автомобил „Ситроен Джъмпер” със софийска регистрация, управляван от 44-годишен софиянец, товарен автомобил „Форд Транзит” с варненска регистрация, управляван от 27- годишен мъж от село Поройно, община Дулово, товарен автомобил „Рено Клио” със софийска регистрация, управляван от 33-годишен бургазлия, лек автомобил „Мерцедес С 270” с бургаска регистрация, управляван от 40- годишен бургазлия, лек автомобил „Фолксваген Кади” със софийска регистрация, управляван от 35-годишен айтозлия, и товарен автомобил „Форд Транзит” с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен айтозлия.

От ПТП-то лекият автомобил „Тойота Рав” се самозапалил, като в него загинала 28-годишна жена от Търговище, пътуваща на задната седалка. Пострадали са: 32-годишната пешеходка, която е с диагноза „политравматизъм”, с опасност за живота, водачът на т.а. „ДАФ” -  с контузия в гръдния кош и фрактура на ребро, водачът на т.а. „Форд Транзит” - с контузни рани в областта на главата, пътуващият в т.а. „Форд Транзит” на предната дясна седалка 38- годишен мъж от Айтос - с „политравматизъм”, с опасност за живота, водачът  на л.а. „Мерцедес С 270”, получил фрактура на десния глезен, водачът на л.а. „Фолксваген Кади” – получил контузия на главата и гръдния кош.

Водачът на т.а. „Ситроен Берлинго” е прегледан и освободен за домашно лечение, с охлузни рани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK