Много ниска активност в Благоевград! Спокойни и скучни избори, засега

Снимка: Infomreja.bg

Гласували са 9 826 избиратели, което прави точно 15%

Много ниска активност отчитат от Общинската избирателна комисия в Благоевград към 12,30 часа.

Гласували са 9 826 избиратели, което прави точно 15%, изчисли председателят на ОИК, Мартин Бусаров.

"Прави впечатление, че в сравнение с първи тур сега много по-малко хора отиват до урните. Колкото повече напредва изборният ден, минусът на избирателната активност става почти двоен", коментира Бусаров.

"Спокойни и скучни избори", допълни думите му заместник-председателят на ОИК - Йордан Симонски.

До този момент в ОИК-Благоевград, няма постъпили жалби и сигнали за нарушения на изборните правила.

На свое заседание днес Общинската избирателна комисия е разгледала една жалба с вчерашна дата, подадена от ПП ГЕРБ срещу бившия кандидат за общински съветник - Злата Ризова. 

В жалбата се твърди, че Ризова агитира за един от двамата кандидати, които мерят сили на балотажа днес, през своята страница във Фейсбук.

"При проведеното разискване в ОИК-Благоевград, бе предложен проект за решение, с което да установим нарушение, касаещо неправомерна агитация в деня за размисъл, но не можахме да съберем достатъчно гласове - 2/3 от присъстващите, и постановихме решение за отхвърляне по смисъла на Изборния кодекс", посочи Мартин Бусаров.

Той допълни, че има и три жалби срещу решения на ОИК за определяне състава на Общинския съвет в Благоевград, които най-вероятно Административният съд ще обедини в едно дело.

Увеличават се и устните сигнали по телефона от недоволни избиратели, които се оплакват, че след като пуснат бюлетината в урната тя се отваря и така вотът им става ясен.

"Мога да ги успокоя, че бюлетините не се изваждат от урната. Те могат да се сгънат на две, на три и едва тогава да се пуснат", каза още Бусаров.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK