Стефан Шербетов – футболист от ФК „Огняново“, за себе си и за своя отбор

Снимка: Иван Ижбехов

Със своите постижения спортистите от ФК „Огняново“ заслужиха интереса не само на хората в курортното селище, но и на още много приятели на футболната игра. Затова след интервюто със старши треньора Иван Алексов, днес публикуваме интервю с един от основните играчи в състава – Стефан Шербетов.

Стефане, ти се утвърди като един от основните играчи на ФК „Огняново”. Представи се с няколко думи пред нашите читатели.

Здравейте, казвам се Стефан Василев Шербетов. Роден съм в град Гоце Делчев, на 25 години съм.

Как реши да се занимаваш с футбол, кой те „запали” по тази игра?

Играя футбол от малък,  за първи път започнах да тренирам, когато бях на 6-7 години. Запали ме моят дядо, той ме заведе за пръв път да тренирам футбол, Хареса ми и продължих да се занимавам с футбол както го правя и до днес.

Кой беше първият ти треньор?

Първият ми треньор по футбол бе Димитър Киряков, в "Пирин 2003" - гр. Гоце Делчев.

Къде премина досегашната ти кариера в аматьорския футбол?

Аматьорски футбол играя може би от 17-18-годишен. Минал съм през няколко аматьорски отбора, като имам и година и половина в Югозападната "В" група с екипа на „Места“ -  Хаджидимово.

Кой е най-важният съвет, който си получавал във футбола и от кого?

Най-важният съвет ми даде моят баща, който винаги ми е казвал да вярвам в себе си и да бъда спортсмен както на терена, така и извън него, защото футболът е игра,  от която трябва единствено да се учим и тя да ни помага в изграждането ни като личности.

Разкажи ни за досегашните си успехи – първенства, купи, индивидуални награди.

Участвах като юноша в няколко турнира в България на местно и регионално ниво. Заедно с отбора на "Пирин 2001" - Благоевград, спечелих второ място на силен Международен турнир в Тулуза (Франция). Получавал съм индивидуални награди като най-добър футболист на турнири на местно ниво. През последните няколко сезона бях водещ реализатор в клубовете, за които  се състезавах. Както знаете, сегашният ми клуб - ФК "Огняново",  успя  да стане шампион в областната "V" лига.

Има ли мач, който никога няма да забравиш?

Имал съм доста запомнящи се мачове,  не мога да определя по-специален. За мен всеки мач е важен, стига да съм успял да помогна на отбора да победи.

На какво те научи футболът и какви са плановете ти за следващия сезон?

Футболът е спорт,  който ме научи на дисциплина, на уважение и отборна игра.Това е водещото в този спорт и хората трябва да помнят точно това, че футболът е отборна игра в която побеждава отборът. .Плановете ми са да продължа да се занимавам с футбол, защото за мен той не е само хоби, а заема важна част в моя живот. Надявам се със съотборниците ми от ФК "Огняново" да играем през следващия сезон в по-горната дивизия.

Благодаря! Пожелавам това да се случи!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK