Много медали с българския трикольор отлетяха за различните краища на Европа от "Купа Независимост"

Снимки: личен архив
От  21. до 24. септември в Кюстендил се проведе третото издание на Международния турнир по скокове на батут "Купа Независимост".
 
В турнирът участваха 178 състезатели от пет държави : три отбора от Италия, два от Гърция, младежките национални отбори на Грузия и Украйна и 10 отбора от България. Купа Независимост бе спечелена от многочисленият отбор на Украйна, а на второ и трето място малките купи бяха вдигнати в ръцете на състезателите от Термаику /Гърция и Палмос Кавала/ Гърция.
 
Много медали с българския трикольор отлетяха за различните краища на Европа, оспорвана битка  при младежите. Доста национални състезатели от участващите държави във възрастовите групи провериха нивото си преди Световното първенство в Санкт Петербург. На съдийската маса имаше представители и на петте държави участнички, които бяха безкомпромисни в отсъждането. Главен съдия на турнира бе Иво Кръстев, който е и създател и организатор на първенството.
 
"Много силен турнир, много емоции, сълзи на радост и не само. В дните на турнира се усещаше спортменство, хъс за победа и се създадоха много приятелства. През цялото време децата говореха и общуваха на един език - езика на летящите хора. Залата трудно събра толкова много състезатели, треньори, съдии и публика. Но това не попречи на приятелската атмосфера.
 
Ние сме батутисти и как по-добре да отпразнуваме независимостта на България освен по този начин, да летим над батута. Благодаря на всички, които ни помогнаха, на всички спонсори и доброжелатели. Градът ни се оживи през тази седмица. Благодаря на Българска федерация по скокове на батут, на Община Кюстендил и на Министерството на спорта.
 
Огромни благодарности и възхищение от труда на всички доброволци. Тези млади хора направиха възможно безпроблемното и доста добре организирано провеждане на турнира.
 
В Кюстендил показахме, че възпитаваме отговорни и инициативни млади хора. Всички делегации са доволни от състезанието, от организацията и споделиха, че градът ни е прекрасен и отново ще ни гостуват. Евротрамп Кюстендил получи много покани за участие в различни международни турнири.", сподели Иво Кръстев - председател на клуба организатор Евротрамп и главен съдия на "Купа Независимост".
 
От кюстендилският клуб по батут Евротрамп бяха спечелени четири медала. Кристъл Станкова във възрастова група 9-10 годишни взе златото на двоен мини батут. Димчо Здравков във възрастова група до 8 години се класира втори в олимпийската дисциплина голям батут. Михаил Шалев във възрастова група до 8 годишни взе трето място във същата дисциплина. При синхроните момчета 9-10 годишни Захари Крумов и Димчо Здравков се класираха втори. Евротрамп взе участие с 10 състезатели в малките възрастови групи.
 
Официални лица на турнира бяха кметът Петър Паунов, председателя на Българска федерация по скокове на батут г-н Стоян Димитров, Мая Лехчанска - представител на Министерството на младежта и спорта, Васил Гиков - управител на спортен комплекс Осогово и общински съветници.
 
"Радвам се, че ни уважихте и взехте участие в нашия турнир купа Независимост. От показаното ниво на подготовка при младежите стана ясно, че битката на Световното първенство в Санкт Петербург ще бъде доста силна.
 
Пожелавам успех на всички! В Кюстендил тези дни се проведе едно малко европейско първенство, един вид, контрола преди световното. Федерацията винаги ще помага и подкрепя провеждането на такива турнири, които дават шанс на младите хора да премерят сили в спорта ни. До нови срещи и честита победа на медалистите!", с тези думи Стоян Димитров - председателя на Българска федерация по скокове на батут закри турнира.
 
Това е третото издание на "Купа Независимост", която се организира от кюстендилският клуб по батут Евротрамп с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Българска федерация по скокове на батут и Община Кюстендил. Турнирът е част от международния спортен календар на Българска федерация по скокове на батут. 
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK