Много ентусиасти, слаб улов в първия ден от откриването на сезона

снимки: infomreja.bg

Десетки ентусиасти с коли, каравани, палатки с цели покъщнини окупираха още от снощи най-добрите места на язовир "Стойковци" - най-големия водоем в Благоевградско, в очакване на риболовния сезон, който се открива официално днес.

"Риба има всякаква - толостолоб, шаран, бял амур, сом, но отстрани язовирът е обрасъл с водорасли и за да хванеш нещо по-голямо, трябва да влезеш навътре с лодка", споделя запаленият рибар Цветан Костадинов от Благоевград, заел позиция до логодажкия водоем още преди изгрев слънце.

Двайсетина малки каракудки успял да извади Костадинов до 11 часа тази сутрин, но не се отказва и е твърдо решен да се пробва за по-голяма риба.

Благоевградчанинът Славчо Димитров е тук от снощи - с другаря си по въдица Петър Топалски. Двамата пренощували в палатка, а от ранни зори ловят риба. "Дотук нищо голямо, но софрата сме си подсигурили от вкъщи", казва Димитров, докато разбърква къкрещия боб на газовия котлон.

Докато хвърлят въдица след въдица, двамата си пийват ракийка и си хапват пържоли и наденички. "Така се ходи на риба, с предварително приготвена маса", твърди Славчо Димитров, който е рибар от 30 години. Най-голямото му постижение било 5-килограмов сом, хванат преди години в река Струма.

Риболовът е разрешен от днес, след като падна забрананата за улов през пролетно-летния размножителен период.
 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK