Много емоции и красив футбол при финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига в Благоевград

снимки: Ариана

Финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград предлага много емоции, интересни двубои и зрелищен футбол за зрителите, изпълнили мобилния стадион „Ариана Арена” на централния площад в града. 16-те отбора, достигнали до групите в турнира, се впуснаха вчера в борбата за първото място. През втория ден от финалната фаза в Благоевград ще станат ясни четвъртфиналистите, които ще спорят за титлата и уникалния шанс да се изправят срещу шампиона на България по футбол за сезон 2011/2012.

Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев ще награди победителите. Решителният мач за титлата на Ариана Аматьорска Лига в Благоевград започва утре в 16.20 часа. По време на награждаването ще бъдат връчени купа за победителя, медали за първите три призови места, както и редица индивидуални награди за „голмайстор на турнира”, „най-добър вратар”, „феърплей”.

Благоевград ще излъчи и първия „местен талант” на Ариана Аматьорска Лига 2012. Спортните специалисти на Ариана и БФС ще оценяват по предварително установени критерии („техника“, „дрибъл“, „контрол над топката“, „лидерски умения“, „полезно действие“, др.) най-добрите млади състезатели.

Най-изявеният от тях ще стане талант на турнира в Благоевград. Осемте таланта, победители от всеки регионален турнир, ще се съревновават помежду си на големия финал на Ариана през юли, за титлата „национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012“. Талантът на турнира ще прекара пробен период в лагера на шампиона на България в А-група за сезон 2011/2012 и ще има уникалния шанс да се бори за възможността да стане професионален футболист.

Условията за игра на „Ариана Арена“ на пл. "Георги Измирлиев" в центъра на Благоевград са отлични при хубаво и топло време. Организаторите от Ариана канят всички фенове да посетят стадиона, да се насладят на ледено студената бира Ариана и уменията на състезателите.

През втория състезателен ден отборите на „Майсторите“, „Феста“, “Evrosnab” и „Авангард“ се очертават като фаворити за първите места в своите групи. В група А тимът на „Майсторите“ постигна втора убедителна победа този път над „Котенцата“ с 3:0. „Феста“ също си гарантира място в директните елиминации на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград след като надви „Бока Хуниорс“ с 4:1.

В други по-интересни мачове от днес воденият от Асен Бербатов отбор на Evrosnab” се наложи над „Блаугранас“ с 3:1 и се класира за четвъртфиналите, същото сториха и момчетата от „Авангард“, които се справиха с полицаите от „Респект“, побеждавайки ги с 3:1.  

Благоевград е първият град от програмата на Ариана Аматьорска Лига 2012, чийто финали ще бъдат излъчвани на живо с картина в сайта на турнира www.football.ariana.bg.

Ариана Аматьорска Лига се провежда за трета поредна година по инициатива на най-продаваната марка бира от 2009 г. насам. И през тази година голямата награда за шампиона на Ариана Аматьорска Лига 2012 е демонстративен мач срещу шампиона на България по футбол.

За да бъдат в течение с най-актуалната информация за Ариана Аматьорска Лига и любопитни спортни новини, футболните фенове могат да следят сайта на турнира, както и фен страницата на марката във facebook.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK