Обединените български животновъди се произнесоха за кравата Пенка

Снимка: бТВ

Управителният съвет на браншовата органиазция "Обединени Български Животновъди" проведе свое редовно събрание на 05.06.2018г. в град София. В дневния ред на събранието бе поставена точка относно нашумелия в последните дни въпрос за избягалата крава Пенка от България в Сърбия".

Тази точка от дневния ред бе дискутирана доста дълго и бурно и всеки един член на Управителният съвет изказа своето мнение: 

Абсолютно сме съпричастни към съдбата на това животно и желанието на неговия собственик да не бъде евтаназирано. Още повече, че случаят нашумя в последните дни в медиите в големи размери. Но и всички сме съгласни с това, че живеем в европейска държава и трябва да спазваме както националните правила, така и европейските.  

В момента България председателства Европейският съюз и смятаме, че не трябва да се допускат грешки, с които да подлагаме България на избор под натиск на общественото мнение, медии или каквито и да било лобита. Смятаме, че законите на Република България, както и европейските,  трябва да се спазват  и да се прилагат правилно.

Ето защо Управителният съвет на "Обединени Български Животновъди" взе своето решение по казуса. Компетентните органи да се произнесат съгласно националното и европейското законодателство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK