ММС призна пропуските си повреме на Европейския младежки форум

Снимка: бТВ

Европейският младежки форум (ЕМФ) и Министерството на младежта и спорта на България (ММС) изготвиха обща позиция във връзка с Европейската младежка конференция, организирана в рамките на процеса на ЕС “Структурен диалог” и Българското председателство на Съвета на ЕС в периода 16 до 19 април 2018 г. в София. 

Българското председателство на Съвета на ЕС постави като приоритет бъдещото на младите хора, като главната задача на Конференцията беше създаването на Европейски младежки цели и успешното им представяне. Единайсетте Европейски младежки цели съчетаха идеите и мненията на 49 389 млади хора на континента чрез консултации, дебати, дискусии и събития на тема "Младежта в Европа: Какво следва?" Това е крайният резултат от тази конференция, принос на младите хора от цяла Европа, и той не трябва да бъде пренебрегван заради скорошните събития. Работата по младежките цели ще продължи по време на  Европейската младежка конференцията в Австрия, където участниците ще разработят план за изпълнението на младежките цели.

Бяха отчетени пропуски по време на конференцията и това хвърли сянка върху резултата от общата ни работа. Заедно ще продължим да работим за бъдещия процес на Структурния диалог, за да предотвратим подобни ситуации в бъдеще. След дълъг процес на консултации, на 16 май Европейската комисия ще представи новото предложение за Структурен диалог. Европейски Младежки Форум, техните организации членки и Министерство на младежта и спорта ще работят в партньорство, на база натрупания опит през годините, за да посрещнат нуждите и очакванията на повече млади хора в бъдеще.

Продължаваме да работим заедно, за да развием младежките въпроси в Европа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK