Любен Милев е новият общински лидер на БСП в Благоевград

Любен Милев, снимка: Infomreja.bg, архив

Любен Милев е новият председател на БСП в Благоевград. Той застава на мястото на Николай Бошкилов, който на последните парламентарни избори бе избран за народен представител.

Това наложи и провеждането на днешното заседание на 48-ата общинска конференция на партията. От 124-ма делегати по списък на нея присъстваха 95-ма.

Кандидатурите за нов лидер бяха 18, издигнати от местните структури. Повечето от номинираните обаче отказаха да участват в битката за доверието на съпартийците си и в днешния избор участваха трима претенденти за политическия пост.

Това са Гергана Янчева, която е заместник-председател на общинската организация и общински съветник, бившият директор на полицейската дирекция в Благоевград Любен Милев и стоматологът д-р Вангел Арабаджиев, като и тримата представиха на форума визията си за развитие на партията.

Най-много гласове в своя полза събра Любен Милев, който бе подкрепен от 50 делегати и така спечели лидерското място.

Гергана Янчева получи 40 гласа, а д-р Вангел Арабаджиев - едва три.

Сравнително малката разлика между двамата кандидати с най-голяма подкрепа отново издава лагерите в партийната организация, която в последно време поне привидно изглежда по-сплотена.

Партийни членове издадоха, че Бошкилов неофициално е обявил предпочитанията си за Любен Милев за сметка на Янчева, която едва не му взе депутатското място заради преференции.

Иначе столетницата записа забележителен успех на парламентарните избори през март тази година, като се поздрави с цели трима свои депутати. В парламента освен Николай Бошкилов отидоха водачът на пиринската листа, журналистът Тома Томов, и бившият заместник-кмет на Гоце Делчев Богдан Боцев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK