Младите огнеборци от СОУ-Хаджидимово се класираха за областното състезание в Благоевград

Инспектор Росен Сердарев, снимка: Infomreja.bg

Отборът на учениците от СОУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово и тази година зае първото място на проведеното в Гоце Делчев районно състезание „Млад огнеборец“. Състезанието е традиционно за ученическите отбори до 16-годишна възраст и е част от програмата за извънкласно обучение на Министерството на образованието и науката, съгласувано с Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Утре първенците от районното състезание ще мерят сили с всички отбори победители от региона на областното състезание в Благоевград. В надпреварата ще участват отборите на РСПБЗН-Благоевград, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Банско и Разлог. Състезанието ще се проведе в следните дисциплини:

  1. 100-метрова пътека с препятствия.
  2. Изкачване с щурмова стълба.
  3. Пожарна щафета 4х100 м с препятствия.
  4. Бойно разгръщане от мотопомпа.

Откриване на областното състезание „Млад  огнеборец”ще бъде в 09:15 часа в двора на РСПБЗН-Благоевград с дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“, след което е предвидено другите дисциплини да се проведат на стадиона в с. Покровник. За първенците и участниците  в утрешното областно състезание са осигурени купи, медали, награден фонд и грамоти за първенците. 

Миналият ден на регионалното състезание в Гоце Делчев участваха четири отбора от трите основни училища в Гоце Делчев и училището в Хаджидимово, което за поредна година се поздрави с първото място, купата за първенците и медали.

Участниците се състезаваха в две дисциплини: 400 м щафетно бягане и бойно разгръщане на състезателна пътека. На второ място в състезанието в Гоце Делчев бе класиран отборът на  Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий", а третото място зае Трето ОУ „Братя Миладинови“ от Гоце Делчев. Четвърти в оспорваната битка бяха класирани състезателите от Второ ОУ „Гоце Делчев“. 

„Всички отбори се представиха много добре, но както при всяко състезание, и тук трябва да има победители и това са младите огнеборци от училището в Хаджидимово, които ще представят региона на областното състезание. Отборът е много добре подготвен и вярвам, че и на състезанието в Благоевград ще се представи толкова убедително, както днес”, анализира проведеното в Гоце Делчев състезание „Млад  огнеборец” началникът на РУ ПБЗН - Гоце Делчев инспектор Росен Сердарев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK