За изхранване на най-бедните жители на община Гоце Делчев е осигурено европейско финансиране

Снимка: Infomreja.bg

500 души получават топъл обяд

500 жители на общината получават обяд пет дни в седмицата по проект "Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в община Гоце Делчев”. Проектът обхваща най-уязвимите социални групи с цел намаляване броя на живеещите в бедност лица чрез преодоляване на основно материално лишение.

Приготвената храна е съобразена с нормите за здравословното и балансирано хранене. Предоставя се пакетирана в индивидуални опаковки.

Предвидено е обядът на трудноподвижните, лежащоболните или карантинирани лица в  Гоце Делчев и селата от общината да се доставя в домовете им. Потребителите в селата, които не са възпрепятствани, получават храната си в предварително определен час в обособен пункт при спазване на противоепидемичните изисквания.

Община Гоце Делчев е създала необходимата организация, така че, ако има приготвен, но неполучен обяд, той да бъде преразпределен на предварително определени нуждаещи се хора.

По проекта се изпълняват и съпътстващи мерки, отговарящи на нуждите на целевите групи и изискванията на финансиращата програма.

До края на септември 2021 г. са осигурени необходимите парични средства за проекта от Оперативна програма за храни и / или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България за периода 2014 - 2020 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK