Младежи до 29 години проявиха интерес към специализираната трудова борса в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Младежи до 29 години проявиха интерес към днешната специализирана трудова борса в Кюстендил, която се осъществява по проект "Готови за работа".

"Работните места, които сме обявили са достатъчно разнородни. Фирмите, които участват в днешната специализирана трудова борса са представители на хранителната промишленост, ресторантьорството, производството и други. Работните места, които са обявени днес извън тези на Военно окръжение - Кюстендил са 160", каза за ИНФОМРЕЖА Юлиана Хаджиева - директор на "Бюро по труда" - Кюстендил.

По думите й традиционно през последните години 90 % от обявените работни места на подобни борси се усвояват.

На тези борси работодателите се срещат директно с безработните лица, което е добре и за търсещите работа, които имат възможност да избират между няколко фирми и различни работни места.

"Хубавото е, че работодателите са готови и склонни да провеждат обучение на работното място. Към 31. август безработицата в "Бюро по труда" - Кюстендил е 9,1 %. От този процент 15, 6 % са регистрираните младежи.

Преди няколко години младежката безработица в Кюстендил беше достигнала заплашителните над 20 % и смятам, че с общи усилия успяваме в някакъв етап да я намалим.

Целта на днешната среща е точно тази - да дадем възможност на младежите да намерят подходящото за тях работно място или подходящото професионално обучение", каза още Юлиана Хаджиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK