Стимулират заетостта сред младежите по проект "Готови за работа"

Снимки: Infomreja.bg

Стимулират заетостта сред младите хора по проект „Готови за работа“.

„Целта на този проект е идентифицирането на младежи до 29 години, които не учат и не работят и не са регистрирани в Бюрата по труда. Идеята е да се повиши тяхната конкурентоспособност на пазара на труда, предлагане на подходяща мярка за тях или насочване към конкретно работно място“, каза Юлиана Хаджиева – директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Кюстендил.

Част от дейностите по проекта са включване в ателиета за търсене на работа.

По този проект от началото на годината в „Бюро по труда“ – Кюстендил са идентифицирани 57 младежи, които са включени в ателиета за търсене на работа.

„С гордост мога да кажа, че 13 от тях вече работят, като по-голяма част от заетите от тях работни места са на така наречения първичен пазар. Шест от младежите са включени в обучения за квалификация и преквалификация“, уточни Хаджиева.

Към края на месец март тази година на територията на „Бюро по труда“ – Кюстендил, има регистрирани 451 младежи, от които за съжаление повече от половината са с основно и по-ниско образование.

„Една от целите на този проект е да помогнем на младежите като идентифицираме техните потребности и с оглед на това да ги включим в активна мярка или да им предложим реална услуга, от която те да повишат квалификацията си и да ги насочим към подходящото място“, допълни Хаджиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK