Неврокопчани се преклониха пред паметта и делото на Апостола

Снимки: Община Гоце Делчев

На церемония, организирана от община Гоце Делчев и Общински исторически музей, снощи бяха отбелязани по особено тържествен начин 145 години от гибелта на Апостола на свобода в България – Васил Левски.

Тъжен ден, в който Майка България загуби един от най-верните си и обичани синове.
Апостолът влезе в паметта на нашия народ като пример за саможертва, човещина и нравствена чистота. В името на идеята Васил Левски се бе отказал от всички земни радости. Той посвети себе си на свободата на България, стана надежда и упование на всички жадуващи за свобода българи, гордост и вдъхновение за поколенията. В този смисъл ние всички сме потомци на Апостола, отбелязаха ораторите.

В знак на почит и преклонение пред паметта и делото на Васил Левски, цветя бяха положени от Община Гоце Делчев,
народните представители в 44-то Народно събрание - Богдан Боцев, Иван Ченчев, проф. Георги Михайлов, както и от името на Димитър Гамишев.
Цветя бяха положени също от името на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, от Общински комитет "Васил Левски", Център за специална образователна подкрепа "Васил Левски", ВМРО, политически партии, институции, учебни заведения.

След церемонията, в историческия музей бе представен филмът на режисьора Искрен Красимиров, посветен на Апостола, наречен „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK