Десетки деца от Благоевград се включиха в „Шоуто на Баба Марта"

Снимки: ЦЛТРДБ

При голям интерес премина организираното от Центъра за личностно и творческо събитие в Благоевград мартенско шоу. Деца от всички школи се включиха в изработването на мартеници.

Участниците бяха разпределени в отбори, които се състезаваха по определен регламент. Състезанието нямаше конкурсен характер. Румяна Хаджиева от Регионалния исторически музей запозна присъстващите с обичаите, които се спазват на този празник.

Атрактивно бе участието на всички преподаватели от Центъра, както и на административния екип. Те заедно с децата се включиха в надпреварата. Изработените мартеници бяха завързани на голям гирлянд, който на 1 март ще бъде поставен на фасадата на центъра.

Заедно с Деня на Баба Марта бе отбелязан и Денят на самодееца. По традиция на 1 март се поздравяват всички самодейци. В кратката музикална програма участваха някои от групите към ЦЛТРДБ.

Балерините от балет „Кроазе”, певците от ДВФ „Мая” и школата по народно пеене, танцьорите от ФА „Пиринче” посрещнаха с всички останали Баба Марта. Тя поздрави децата, преподавателите и гостите и пожела много усмивки, здраве и добро настроение.

Емоциите на шоуто започнаха още от началото, когато преподавателят по характерни танци Георги Ганев направи малък „флашмоб” за децата. „Ча-ча” и ”Самба” бяха танците, които впечатлиха всички. Те бяха представени от танцова двойка от най-висок клас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK