Млади таланти откриха джаз фестивала в Банско

снимки: Община Банско

Малките пианисти от класа на Марина Иванова показаха своя талант пред ентусиазираната публика в читалище „Никола Вапцаров” Банско. На жителите и гостите на града те представиха своите първи, но уверени стъпки в света  на джаза.

Публиката се наслади на вечната и прекрасна „Summer time” на Джордж Гершуин в изпълнение на Александра Терзиева и Георги Мутафчиев, Петър Бачев и Борис Кадев.

Ниа Иванова плени с „Както, когато си влача пантофа” от Барет, а Ива Дурчова с „Раг за картофа”. Александра Полежанова, която е само на 8 години, но е носител на престижни международни награди изсвири „Jazz exercise” от Оскар Питер. Най-малкият талант Кристиан Балевски беше подготвил музикална загадка за зрителите.

По повод концерта бе създаден един много успешен  квартет с участието на  Петър Бачев (бас китара), Борис Кадев (ударни инструменти), Георги Мутафчиев (пиано) и Георги Балев (акордеон). Тяхното изпълнение на „Либер танго” от Пиацола изправи публиката на крака.

Всички млади изпълнители от Банско доказаха, че за тях джазът е живот, защото джазът съдържа всичко в себе си. Съдържа, както изпитанието, така и преминаването през самото изпитание; както началото на нещо ново, така и краят на нещо хубаво. Големите музикални сцени очакват малките таланти.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK