Млади таланти от Кюстендил пътуват до Брюксел

снимки: Нора Василева, infomreja.bg

Трима кюстендилски деца и младежи, участници в конкурс за есе и рисунка на тема "Европа -   наш общ дом", ще пътуват Брюксел и Европарламента, заради отличното си представяне в надпреварата.

Първото място за рисунка грабна 15-годишната ученичка от Езикова гимназия Дейла Аткова, а първото място при надпреварата за есе отиде при Мартин Иванов, абитуриент от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт. Третата награда е извънредна и е за 18-годишната възпитаничка на Природо-математическа гимназия Бояна Пешева, която участва в конкурса с нетрадиционно и новаторско пано.

"Вие сте нашето бъдеще. От вас очакваме да открите решение на проблемите, които стоят пред света сега", каза евродепутатът професор Владко Панайотов, под чиято егида се провежда конкурса.

"Сега всеки българин може да отиде до Брюксел, не се изискват нито визи, нито кой знае какви средства. Каня младите хора, защото през вашите очи нещата се виждат по различен начин и това се вижда от рисунките и есетата ви", допълни той.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK