Млади специалисти започнаха работа в общинската администрация в Сандански по програма "Старт в кариерата"

Снимка: Община Сандански

Кметът на община Сандански Кирил Котев назначи трима млади специалисти на работа в общинската администрация от 13 февруари.

В следващите 9 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества.

Младите висшисти са назначени в различни дирекции. Наталия Чолева, завършила „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, ще изпълнява длъжността мл. юрисконсулт към Дирекция „Административно, правно и информационно обслужване и човешки ресурси“.

Тодор Бойчев, магистър „Екология и опазване на околната среда“, е назначен за мл. експерт „Екология“ в Дирекция „Стопанска и инвестиционна политика, проекти и програми“.

Мария Бойкова, която е завършила „Българска филология“ и в момента учи за магистър „Публични комуникации в сигурността и отбраната“, също е назначена като младши експерт към Дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело“.

Всички те в момента се запознават с нормативната база документи и спецификата на своите задължения.

Програмата „Старт на кариерата“ осигурява възможност за придобиване на трудов стаж и преход от образование към заетост. Всички млади висшисти, участващи в програмата са били регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ като безработни или заети лица и след подбор се разпределят според специалността, която са завършили.

При добри резултати и бързо усвояване на работните цели, всеки един от тях ще има възможност да остане на работното си място след изтичане на 9-месечния договор, тъй като за ръководството на община Сандански е важно попълването на състава с млади, инициативни и образовани хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK