Стартира проектът "Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в западната част на Гоце Делчев" за 5 698 760 лева

Снимка: Infomreja.bg

Първоначална пресконференция за представяне на проект "Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в западната част на  Гоце Делчев" се проведе днес в залата на Общинския съвет. На нея присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметът Саид Иброш представители на „ВИК“, „ЧЕЗ“ – електроразпределение – Гоце Делчев , общински съветници, представители на институции, фирми, учебни заведения и медии.

Първоначалната  пресконференция бе и своеобразен старт на изпълнението на 4-годишната Инвестиционна програма на Община Гоце Делчев по Оперативна програма „Региони в растеж“, която е на обща стойност 19 070 867,83 лева. От тях 18 995 867,83 лева е безвъзмездната финансова помощ и 75 000 лева - собственото участие.

Стойността на проекта, който бе представен днес на пресконференцията, е 5 698 760 лева, 100% безвъзмездна финансова помощ от приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Срокът на изпълнение на проекта е 30 месеца, считано от датата на подписване на договора - 06.12.2016 г.

Другите два етапа на изпълнение включват образователна инфраструктура, инфраструктура, свързана с културата в града, а именно основен ремонт на Дома на културата и други дейности. Третият етап от изпълнението предвижда изграждане на социални жилища в района на бившата казарма и саниране на частни сгради.

Първият етап на изпълнението ще стартира още през юли, ако няма забавяне по процедурите за избор на изпълнител  с Проект „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на Гоце Делчев", стойността на който е 5 698 760 лева.

Той включва цялостно обновяване на улиците „Иларион Макариополски", "Христо Силянов", "Полковник Дрангов", "Пирин", "Арда", "Марица", "Тунджа", "Цариброд", "Екзарх Йосиф", "Враня", "Пирот", "Ниш", "Кичево", "Дебър", "Прилеп", "Атанас Свещаров", "Кръстю Сарафов", "Атанас Дуков", "Стефан Захариев", "Гьорче Петров", "Преспа" и "Вихрен" в Гоце Делчев с обща дължина 6400 линейни метра, обясни на пресконференцията кметът Владимир Москов.

Той отправи молба и предупреждение към всички желаещи на въпросните улици, че ако имат планувани включвания във ВИК мрежи и други дейности, които  изискват разкопаване на тротоари и улични платна, да се вместят в срока до започването на дейностите по проекта, тъй като според подписания договор 5 години след изпълнението му подобни дейности ще бъдат забранени.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов обясни още, че преди рехабилитацията на посочените в проекта улици ще бъде извършена и подмяна на ВИК и канализационна мрежа по спечелен проект за 1,5 млн. лева.

Според проекта „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на Гоце Делчев" на включените в проекта улици ще бъде направена нова тротоарна и асфалтова настилка, ще се монтират пътни знаци, ще се направи улична маркировка и "повдигнати" пешеходни пътеки, както ще се монтират обезопасителни парапети пред входове на училищата.

Дейностите по проекта предвиждат още: подмяна на уличното осветление с енергоефективно; паркоустройство, озеленяване и облагородяване на прилежащите зелени площи; благоустрояване на подходите към жилищните блокове и гаражите,  уширения за паркиране и за поставяне на контейнери за битови отпадъци.

В рамките на проекта ще бъде изградена достъпна архитектурна среда за хора с увреждания на посочените улици. Стойността на проекта е 5 698 760 лева, 100% безвъзмездна финансова помощ от приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK