Стела Мангалова и Веселин Маджиров от НПГ "Димитър Талев" с трето място на фестивала "Пусть всегда будет солнце"

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

„Там, где всегда светло и ясно, там, где всегда весна" е песента за прекрасния свят на любовта и надеждата, която класира учениците от НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев, Стела Мангалова и Веселин Маджиров, на трето място в областния кръг на Фестивала за руска поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце“.

Форумът се проведе преди дни в Благоевград. Песента „Маленькая страна“, избрана от преподавателя по руски език Марияна Белчева, е на композитора Игор Николаев по текст на Иля Резник.

Музикалната й част бе подготвена със съдействието на преподавателя по пиано Людмила Куртова, а прекрасният глас на Стела Мангалова и виртуозното изпълнение на пиано на Веселин Маджиров изправиха на крака публиката в залата на Народно читалище „Никола Вапцаров” – Благоевград.

Участието на 120 деца от Благоевград, Петрич, Гоце Делчев, Сатовча, Симитли - от детските градини до дванадесетокласници, превърна проявата в духовна среща на музиката, словото и танца. 

Организатори на фестивала са Национално движение "Русофили" - Благоевград и Регионалното управление на образованието с подкрепата на Фонд "Русский мир“, Синдиката на българските учители, Националния Дворец на децата и др.

Отличното представене на учениците от НПГ "Димитър Талев" бе оценено високо както от ръководството, така и от учителите и учениците в гоцеделчевското школо.

 

КОМЕНТАРИ

Румен Радев13:04 - 30.10.2017
Браво на Веско!
NEVROKOP07:42 - 26.04.2017
БРАВО.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK