Млади шахматисти, колоездачи и художници се изявиха на първоюнско тържество в Разлог

Снимки: Община Разлог

Община Разлог за 17-а поредна година отбелязва Деня на детето с богата програма и много изненади за малчуганите. Празникът протече под мотото „Община Разлог с грижи за своите деца“.

На площада в Разлог се изявиха талантливи шахматисти, майстори на колоезденето в състезание с велосипеди и малки художници, които твориха рисунките си на асфалт.  

В празничната програма на централния площад в Разлог участваха възпитаниците на Танцов клуб „Силвана денс“ с ръководител Силвана Ханджийска. По традиция на 1-ви юни в Разлог се проведе и празнична томбола, която е с благотворителна цел.

Първият билет от томболата изтегли зам.-кметът по социалните дейности в Община Разлог инж. Венцислав Гърменов. Той пожела на децата да бъдат здрави и усмихнати, а на родителите да запазят завинаги детското в себе си. 

Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година. На 1 юни същата година генералният консул на Китай събира десетки сираци за да отпразнува фестивал на лодките, така започва да се отбелязва като Международен ден на детето.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK