Крайпътна чешма в Грамаждано отваря пътя на селото

Снимки: Infomreja.bg

Крайпътна чешма, намираща се в началото на кюстендилското село Грамаждано привлича с хубавата си изворна вода, както местни хора, така и от града и околностите. Обикновено тук се наблюдава струпване на желаещи, някои от които идват с автомобилите си, за да си налеят от хубавата вода.

Чешмата, която е построена през 1985 година е в съвършена хармония с природата.  Интересен е и надписът върху каменната й част, който гласи: „Дар от домозетовете на с. Грамаждано“.

Прави впечатление, че мястото се поддържа. Това се потвърждава и от наскоро боядисаната каменна част на чешмата, поставената в близост пейка и окосената трева около мястото, на което се намира.

Красимира Славова идва поне два пъти в месеца с автомобил от Кюстендил, за да си налее вода от чешмата. Споделя, че водата е много приятна за пиене и от години се възползва от възможността именно тя да бъде питейна за нея и семейството й.

„Забелязвам, че чешмата се посещава от много хора. Навярно се поддръжа от местни жители, за което ги поздравявам. Водата тече слабо и понякога се случва да се почака, когато има хора, но си заслужава“ каза г-жа Славова. Често пъти отиването до чешмата е повод за разходка на местните жители и възможност за сладка раздумка. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK