Млади пианисти с награди от престижен конкурс

Симеона Кротева и Лидия Драготинова се представиха упешно на престижния конкурс, снимка: Народно читалище "Никола Вапцаров"-Благоевград
Изключително успешни бяха за възпитаниците на Детската музикална школа при Народно читалище „Н.Й.Вапцаров – 1866” – Благоевград двата конкурса за млади музикални дарования, проведени на 25 и 26 април.
 
На четвъртия международен конкурс за млади пианисти “VIVA PIANO” в София бяха отличени Симеона Кротева и Лидия Драготинова с първа награда. Александрина Механджийска също се представи блестящо и грабна втората награда.
 
И трите са ученички от класа по пиано на Иванка Коляшева. Същите деца донесоха награди само преди месец от Националния конкурс „Орфеева дарба”.
 
На конкурса за млади изпълнители на класически инструменти в Перник пък бяха отличени Мария Зашева с втора награда. Мария  също е ученичка на Ваня Коляшева и беше отличена преди месец с бронзов медал на конкурса "Орфеева дарба”. С поощрителна награда бе отличен Любослав Соколов от класа на Лилия Михайлова. 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK